Alanya

Tüm Türkiye şokta! Antalya ve Alanya’da suya yüzde 446 zam yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu'nda alınan kararla, Alanya dahil tüm ilçelerde su fiyatlarına yüzde 446'ya varan oranda zam yapıldı. Bu zam Türkiye genelinde büyük tepki çekerken, Antalya ve Alanyalı vatandaşlar adeta şok oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu'nda alınan kararla su fiyatlarına ciddi oranda zam yapıldı. Meskenlerde 5 metreküpe kadar olan su birim fiyatı, yüzde 446 artışla 1,83 TL'den 10 TL'ye yükseltildi.

Zam kararı, su israfının önlenmesi, artan yatırım maliyetleri ve elektrik fiyatlarındaki artış gerekçeleriyle alındı. AK Parti grubu karara ret oyu verdi. Yeni tarifeye göre, 20 metreküp üzeri su kullanımında birim fiyat 50,34 TL, 40 metreküp üzerinde ise 71,93 TL olarak belirlendi.

Alanya da dahil olmak üzere Antalya'nın tüm ilçelerini etkileyecek olan bu zammın Ağustos ayından itibaren uygulanmaya başlanacağı belirtildi. Bu artışın Alanya'daki konut sahiplerini ve turistik tesisleri önemli ölçüde etkileyeceği, su tasarrufunun artık daha da önem kazanacağı vurgulanıyor.