Yunanistan'ın vize kolaylığı sunmasıyla birlikte, Alanya gibi popüler turizm merkezlerinden Yunan adalarına doğru bir turist kayması yaşanıyor. Yüksek enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle tatilciler, daha uygun fiyatlı ve vize gerektirmeyen Yunanistan'ı tercih ediyor.

Türkiye'deki turizmciler, iç pazarın daraldığını ve Yunanistan'a kaybedilen turistlerin endişe verici olduğunu belirtiyor. TGA Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, iç pazarda yaşanan bu durumu enflasyon ve girdi maliyetlerinin yanı sıra Yunanistan'ın vize kolaylığına bağlıyor.

Başkan Özçelik çalışmaları yerinde inceledi Başkan Özçelik çalışmaları yerinde inceledi

Yunanistan'da tatil paketlerinin Türkiye'ye göre daha uygun olması da turistleri cezbeden bir diğer faktör. Ancak Cimrin, iç pazarın Türkiye turizmi için hala önemli olduğunu ve TGA olarak iç pazarı canlandırmak için çalışmalar yaptıklarını vurguluyor.

Alanya'da da TGA tarafından düzenlenen tanıtım etkinlikleriyle yerli turistlerin dikkatini çekmeye çalışılıyor. Sosyal medya influencer'larının Alanya'yı tanıtmasıyla da bölgeye olan ilgi artırılmaya çalışılıyor.