Alanya

Turistler flaşla yol buldu: Alanya’da 40 bin abonenin elektriği kesildi

Alanya'da 2000'li yıllarda TEDAŞ tarafından yapılan yeraltı kablosu patladı. Patlamada 40 bin abone elektriksiz kaldı. Akşam saatlerinde çarşıda dolaşan turistler ise telefon flaşlarıyla yol bulmaya çalıştı.

Alanya'da son günlerde yaşanan elektrik kesintileri, hem yerel halkı hem de turistleri olumsuz etkiliyor. Çevreyolu Telekom Kavşağı yakınında meydana gelen yeraltı kablosu patlaması sonucu 40 bin abone elektriksiz kaldı. Kadıpaşa, Sugözü, Küçükhasbahçe, Büyükhasbahçe, Şekerhane, Hacet, Cikcilli ve Oba'nın bir kısmı en çok etkilenen bölgeler arasında.

CK Akdeniz ekipleri olay yerine hızla müdahale ederek onarım çalışmalarına başladı. 33 bin aboneye besleme ile enerji verilirken, kalan 7 bin abonenin akşama kadar elektriğe kavuşması bekleniyor.

Öte yandan, dün akşam Alanya-Avsallar arasında da sık sık elektrik kesintisi yaşandı. Defalarca tekrarlanan kesintiler nedeniyle birçok turistin elektronik cihazları zarar gördü. Akşam saatlerinde çarşıda dolaşan turistlerin, telefon flaşlarıyla yollarını bulmaya çalıştıkları gözlemlendi.