TÜRKÇÜLÜK, TURANCILIK, IRKÇILIK DAVASI

Yıl, 3 Mayıs 1944, Türk milliyetçilerine atfedilen bir dava, “Türkçülük, Turancılık, Irkçılık”la yargılanma süreci. “Sorgulama, çeşitli işkence usulleri, 1500 mumluk ampuller, tabutluk, yargı” yılları. Mahkemeye verilen 23 vatansever: 5 öğretmen, 2 profesör, 5 öğrenci, 4 subay, 3 avukat, 2 doktor, 2 de serbest meslek sahibinin masumiyet kararı açıklanıncaya kadar çilesi çekilmiş yıllar. Mahkemeler 3 yıl kadar sürmüş, dava sonucu mağdur insanlar ve bu davalarda kazanılan milli şeref payeleri ve 1944 milliyetçilik olayı…

-“Türk Milletinin korunması ve yükselmesi, ahlâk ve fazilete dayanan bir milliyetçilik yoluyla kabildir. Türk milletinin çocukları, vatana hizmet etmek için en başta gelen şartın cesur ve azimli olmak olduğunu unutmamalıdır…

Millete hizmet edebilmek için hayatını feda etmeyi göze alabilecek kadar cesur ve dayanıklı olmak gerekir…

Toplumları aydın kişiler yönetmektedir. Aydın kişiler derken sadece belirli bir okul veya fakülte diplomasına sahip kimseleri değil, her manada, karakter, ruh ve düşünce aydınlığına erişmiş insanlar kast olunmaktadır… (Alpaslan Türkeş)”

-“Türkçüyüm. Türkçülük milliyetçiliktir. Irkçılık ve Turancılıkta bunun şümulüne dâhildir. Memleket ya bu iki temel üzerinde yükselecek veya yıkılacaktır. Irkçılık ve Turancılık Anayasaya aykırı değildir. Ceza kanununda sarahatle suç olduğu yazılmayan bir hareketten dolayı kimse suçlandırılamaz. Devlet ve icraatı ile açıkça Irkçı, Hatay’ı ilhak etmekle de Turancıdır….

Irkçı ve Turancı olduğum için mahkum olursam bu mahkûmluk hayatımın en büyük şerefini teşkil edecektir!...(Hüseyin Nihal Atsız)”

“3 Mayıs”ın sebebi, Sn. Hüseyin Nihal Atsız’ın zamanın Başbakanı’na yazmış olduğu açık mektuptur. Başbakan Sn. Şükrü Saraçoğlu da TBMM’de yapmış olduğu konuşması ile “Ben Türkçü bir Başbakanım. Türkçülük bizim için bir kültür meselesi olduğu kadar, bir kan meselesidir.” Demesine rağmen davaları açmıştır...

3 Mayıs 1944 günü yargılanmakta olan kişi Hüseyin Nihal Atsız’dır. Yazmış olduğu iki yazıdan dolayı hakkında dava açılmıştır. Bu davaların biri diğerinden ayrılmazdır. 3 Mayıs bir bayram günü değildir. Türkçülük, milliyetçilik fikrinin eyleme dönüşme günüdür. Günümüzde bu davalara hala kin besleyenler, kendi fikirleriyle bağdaştıramayanlar vardır. Atsız, ne diyorsa bu gün onların günüdür. Türk milletinin geleceğini tehdit eden ve tehlikelere sürükleyecek ideolojilere karşı uyanık tutma, uyarma günüdür…

3 Mayıs, “Başbuğ Türkeş” önderliğinde ülkücü nesiller kazandırmıştır!.. Yazı için,”1944 Milliyetçilik olayı, Atsız Armağanı, kızıl Rapor, turanotağı” kaynaklarından yararlanılmıştır.