AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı'nın açıklamasına göre, Mahmutlar Mahallesi Yayla Yolu üzerinde Çobanlar mevkiinde 3 gündür tamir edilmeyen patlak su borusu, Alanya Küçükhasbahçe Mahallesi'nde ise düzenli su kesintileri yaşanıyor. Bu örnekler sadece birer damla olarak görülürken, Alanya'nın kırsal alanları, köyleri ve merkezi de su sıkıntısından muzdarip.

Milletvekili Aykut Kaya, Alanya'nın sorunlarını meclise taşıdı Milletvekili Aykut Kaya, Alanya'nın sorunlarını meclise taşıdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ASAT'ı devralmasının ardından 2. dönemini yaşamasına rağmen sorunun çözülememesi ve vatandaşların bilgilendirilmemesi tepkilere yol açıyor. Vatandaşlar, "Sene 2024 fakat biz bu sıcakta Alanya'da Kerbela'yı yaşıyoruz." diyerek yetkililere sitem ediyor.

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulması talep ediliyor. ASAT'ın Alanya'da yaşanan su krizinin sorumlusu olduğu ve bu sorunun çözümü için rasyonel bir adım atılması gerektiği vurgulanıyor.