Azerbaycan’dan yatırım yapmak için Alanya’ya gelerek yerleşen Azerbaycan Türkü iş insanı Faik Askerov, 'arsa satışı' vaadiyle 60 bin dolarının elinden alınarak dolandırıldığını iddia etti. Askerov, Tahsin Yılmaz isimli kişinin 01.06.2023 tarihinde kendisine Gazipaşa Macarlar Köyü Öz Mevkii’ndeki 2B parselin sahibi olduğunu ve burasını ‘zilliyet devir sözleşmesi’ ile satabileceğini söylemesi üzerine pazarlık yapıp 60 bin dolara anlaşarak satın aldığını söyledi. Askerov “Türkiye’ye gelmemin sebebi iş kurmaktı ve büyük umutlarla gelmiştim” dedi.

ARSA KENDİNE AİT DEĞİL MAHKEMELİK

Faik Askerov, daha önceden Alanya’ya gelen Azerbaycan’lı bir yakınının Hocalar Mahallesi'nde çok güzel yatırımlık yerlerin olduğunu söylemesi üzerine Hocalar’dan yer almak için karar verdiğini belirterek “Azerbaycan’dan geldikten sonra Alanya’nın Hocalar Mahallesi’ne gittim. Dönemin Muhtarı İbrahim Çetin ile tanıştım. Muhtar Çetin bana Gazipaşa Macarlar Köyü’nden arsa almamı, dünürü Tahsin Yılmaz’ın 2B arazileri olduğunu söyledi ve burada yatırım yapmanın daha ekonomik olacağını belirtti. Beni Tahsin’le muhtar İbrahim Çetin tanıştırdı. Sonradan öğrendim ki uyduruk, zilliyetlik devir sözleşmesiyle, ilk yatırım olarak arsa satışında kendisine ait olmayan bir arsayla elimden 60 bin dolarım alınmış. Bana satılmak istenen arsanın mahkemelik olduğunu öğrendim. Bu nasıl bir ticaret anlamış değilim” dedi.

Alanya’da motosiklet sürücülerine ceza yağmuru Alanya’da motosiklet sürücülerine ceza yağmuru

TEK MİLLET, İKİ DEVLET

Öte yandan "Tek millet, iki devlet" ibaresinin Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkileri karakterize etmek için kullanılan ulusal bir kavramın olduğunu ifade eden Azerbaycan Türkü Faik Askerov “Böyle bir olayın yaşanması beni fazlasıyla üzdü. İnsan kardeş dediği birini dolandırır mı? Ben Azerbaycan’daki bütün mal varlığımı Türkiye’ye getirecektim. Şimdi kime güveneceğim nasıl yatırım yapacağım bilemiyorum. 'Tek millet, iki devlet' söylemine dayanarak, Türk Devletleri Teşkilatı’nın üyesi bir Azerbaycan’lı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya el atmasını istiyorum” şeklinde konuştu.