Alanya'nın Okurcalar Mahallesi, Alara Han ve Mehmet Akif Ersoy caddelerinin kesiştiği 4 yol kavşağı, gürültü ve güvenlik sorunlarıyla boğuşuyor. Özellikle gece saatlerinde motosiklet ve araçların aşırı hız yapması, egzoz sesleri ve müzik sesleri nedeniyle mahalle sakinleri uykuya hasret kalıyor.

Vatandaşlar, durumdan şikayetçi olup yetkililere defalarca başvurmasına rağmen çözüm bulunamadığını belirtiyor. Hatta bazı sürücülerin, balkonlarından uyarıda bulunan kadınlara küfür ettiği ve tehditte bulunduğu iddia ediliyor.

Alanya'da vatandaş salça yapma peşinde Alanya'da vatandaş salça yapma peşinde

Bu durum, sadece mahalle sakinlerinin değil, aynı zamanda bölgede bulunan Berat Hayriye Cömertoğlu ilköğretim ve çok programlı lisesinin öğrencilerinin de güvenliğini tehdit ediyor. Yoğun araç trafiği ve hız yapan sürücüler nedeniyle öğrenciler okul yolunda büyük risk altında bulunuyor.

Mahalle sakinleri, bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerden destek bekliyor. Özellikle gece saatlerinde caddelerde hız kesicileri ve trafik kameraları konulması, denetimlerin sıklaştırılması ve gürültü yapan araçlara cezai yaptırımlar uygulanması gibi çözümler öneriliyor.