Antalya’nın farklı bölgelerinde son günlerde değişken hava koşulları yaşanıyor. Dün şehir merkezinde etkili olan fırtına, hortum ve sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok bölgede su baskınları ve maddi hasarlar meydana geldi, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Bugün ise, Antalya'nın yüksek kesimlerinden Gökbel Yaylası'nda sağanak yağışlar etkili oldu. Yaylada yaşayanlar ve ziyaretçiler yoğun yağışa hazırlıksız yakalandı. Ancak, aynı ilin turistik ilçesi Alanya'da durum oldukça farklı. Alanya'da son zamanlarda herhangi bir yağış kaydedilmedi. Kentin kurak koşulları devam ediyor.

"Her şey dahil" sistemi tartışılıyor: Alanya'da çıkış mı yapılacak? "Her şey dahil" sistemi tartışılıyor: Alanya'da çıkış mı yapılacak?

Bu durum, Antalya ilinin geniş coğrafyasında mikroklima özelliklerinin ne kadar belirgin olduğunu gösteriyor. Yerel yetkililer, özellikle Antalya merkez ve çevresindeki vatandaşları ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Alanya'da ise su tasarrufu önerileri gündemde kalmaya devam ediyor.