Alanya

Sıfır araç alımlarında yeni dönem başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle sıfır araç alımları ve vergi işlemleri tamamen dijitalleşerek daha kolay ve şeffaf hale gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenlemeyle birlikte, sıfır araç satın alan tüm vatandaşlar, 1 Ocak 2025'ten itibaren elektronik tebligat sistemine dahil olacak. Bu sayede vergi bildirimleri, ceza tebligatları gibi tüm resmi yazışmalar elektronik ortamda yapılacak ve vatandaşlar bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilecek.

Yıllarca süren bürokratik yük olan Ba-Bs uygulamasına da son verildi. Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar için de düzenlemeler yapıldı ve denetimler sıklaştırılacak. Mükellefler, Dijital Vergi Dairesi'nde yer alan hizmetler için mali müşavirlerini de yetkilendirebilecekler.

Bu düzenlemelerin temel amacı, Türkiye'de vergi sistemini daha modern, etkin ve şeffaf hale getirmek. Vatandaşların zaman ve maliyet tasarrufu yapması beklenirken, mükelleflerin yükü de hafifleyecek.

Sıfır araç alımı yapan vatandaşlar başta olmak üzere tüm mükellefleri yakından ilgilendiren bu düzenleme, vergi ödemelerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmesini sağlayacak.