Geçtiğimiz günlerde Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, otopark dışına alınan yeni Cuma Pazarı’nda 140 çiftçi pazarcının kura dışı bırakıldığını ifade ederek mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısını yapmıştı.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise Göktepe’ye yanıt vererek şu ifadelere yer vermişti:

Alanya'da vatandaşa lokma ikramı yapıldı Alanya'da vatandaşa lokma ikramı yapıldı

“202 üreticinin pazar yerine gelip tezgahını açıp satış yaptıklarını gördük. 254 üreticiye yer verelim dedik. Kura çekimine 264 kişi geldi. Bu 264 kişinin 202’si direkt kuraya girdi. 52 kişi numaralandırıldı 12’si boş olarak kuraya girdi ve toplam 254 kişiye biz yer verdik. Ama dün oda başkanlarımızdan biri 400 kişinin hakkından bahsetti biz hiç kimsenin hakkına girmedik. 124 kişi ortalıkta hiç yoktu. Eğer bir hak yediysek 12 kişinin hakkını yedik ama biz onu da yediğimize inanmıyoruz çünkü 4 haftadır sürekli olarak pazar yerine gelip tezgahını açan 202 kişi vardı ve bu gelenlerin tamamı yerlerini aldı. Bu konuyla ilgili polemiğe girmek istemiyorum. Bu konuşmayı yapan başkanlarımız bu sayılara bir fiil sahipler kendileri de oradaydı”

“SORUN VARSA ÇÖZÜMDE VAR”

Alanya’da başarılı çalışmalarıyla tanınan, ilçenin en büyük muz sarartma tesisi sahibi, bağımsız meclis üyesi adayı Hasan Uyar ise mağduriyet iddialarına ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Uyar, kapalı otoparktan bozma Cuma Pazarı binasının giriş katında yer bulunduğunu ifade etti. Kura dışı bırakıldığı iddia edilen pazarcıların burada tezgah açabileceğini savunan Uyar, polemiğe girmeden “Sorun varsa çözümde var” dedi.