Ramazan ayının başından bu yana yeni bir parti kuruluşunun hazırlıklarına başlandığı hususundaki medya ve sosyal haber ağlarında dolaştı durdu. Ak Partinin dağılmakta olduğu konusu gündeme geldi ama iktidar partisi için her daim bu tür haber ve yorumlar yapılabilmektedir. Yani birisinin gönlünden böyle geçiyor olabiliyor da; öyle mi oluyor acaba diye sormadan, düşünmeye, sorgulamaya başlanıyor…
Eski yönetim biçimlerine tanıklık yapıldığında çok değerli isimlerim yazılıp çizildiğini görmek mümkün olmaktadır. Ramazan ayı süresince bazı çalışmaların yapıldığı da gözlenmiştir. Niyet okuma alışkanlığı herkese has değil ama Sn. Cumhurbaşkanımızın son atamalarındaki bombaların, yeni kurulması düşünülen partinin önünün biz nebze kesilmek istenmesinden kaynaklandığı halkın diline düşürülmüştür…
Rakamlarla yapılmaya çalışılan beyin fırtınası ve kamuoyu tansiyon ölçme modeli şeklinde değerlendirilebilir. Yaklaşık (50) milletvekilinin yeni partiye transferi dilleri yıpratmaktadır. Yeni siyasal yapılanmadaki ana hedefin ise siyasette yumuşak dil kullanımı ile uzlaşı kültürünün yerleştirilmesi şeklinde konuşulmaktadır…
Yeni siyasal hareketin önünde şimdilik Ak Parti eski milletvekilli, Eski Dışişleri Bakanı, Eski Başbakanlarımızdan Sn. Ahmet Davutoğlu’nun ismi dolaşmaktadır. İsmi değil, bizatihi kendisinin çalışma yaptığı görülmektedir. Büyüklerimizin elbette bir bildiği vardır ama yıpranmışlık derecesinin iyi ölçülmesinde yarar vardır…
Yeni parti kuruluşu, yeni ittifakları gündeme taşıyacaktır. Şu an siyasete hükmeden iki milli merkez vardır: Cumhur ittifakı, Millet ittifakı. Yeni bir parti üçüncü bir ittifak arayışı ile %50+1’e ulaşabilecek mi? Cumhur ittifakına mı; Millet ittifakına mı katılacak? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi meclis tablo açıktır. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile yönetilen ve meclis kararlarına ihtiyaç duymayan hükümet sisteminde (kaç?) milletvekiliniz olsa ne yazar…
Millet ittifakı partilerin çalışma muhalif gerçeği yeterli değilse desteklenmesi; hükümetin politikaları düzgün seyrettiği düşünülüyorsa cumhur ittifakı partilere destek verilmesi gerekmektedir. Ya yerinde durulmalı ya da; muhalif çatıya kaymalıdır. Seçmen tabanında belirli rakamlara ulaşabilme hedefi iyi gözetlenmelidir…
Yeni parti prim yapmayacaktır. İki partili sistem gelişmiştir. İttifaklar güçlendirilecektir. Genel başkanlar biraz tavizle, liderlik üzerinde kafa yoracak ve bu milleti yeni umut üretecektir!.. Gerisi boş gürültüden ibarettir!..