Türk milli ülküsü “Türk Demokratik Düşüncesiyle” Türk Devlet Sistemini ele almaktadır. Ülkücünün vizyonunda daima “Bağımsız Milliyetçi Türkiye” hedefine ulaşma gayreti vardır. Bunun için “9 Işık” idealist-materyalist düşünce dışında dinler tarihi de dikkate alınarak “milliyetçilik, ülkücülük, ahlakçılık” anlayışı “ilimcilik, toplumculuk, köycülük” kavrayışı “Hürriyetçilik ve şahsiyetçilik, gelişmecilik ve halkçılık, endüstricilik ve teknikçilik” ilkeleriyle esasa bağlanmaktadır. Partileri bilmem ama sistemler daima tartışılacaktır!..
Muhatapları siyasi polemikler değil; dışarıdan ülkemizde genç beyinlere uzlaşmaz düşmanlık enjekte arzusu taşıyan yabancı ideolojiler, vahşi kapitalizmin dünyayı esareti altına alma çabasınadır. Sağdan da gelse, soldan da gelse her türlü terörü, gerici diktatörlüğü, dejenere düşünceleri reddeder. Türkiye’nin yükselişi için “milli demokrasi hamlesi” önerir…
Milliyetçi Demokratik Türkiye mücadelesi sert, çetin, uzun, üzerinde birleşilmesi gereken milli yoldur. Cumhuriyet-Osmanlı, Atatürk-Vahidettin, Hilafet-Cumhuriyet vs. kelime oyunlu çatışma değil; Türk tarihi bir bütündür ülküsüyle bütüncül dünya görüşünü savunur. Türkiye’nin menfaatine sistemler, rejimler her daim tartışılır. Bu yüksek kültüre haiz bir millet için kaçınılmazdır. Daha iyiyi arayış Türk milletinin genlerinde vardır.
Büyükşehirler kaybedilirse “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi tartışmaya açılırmış…” Cumhuriyet ilkeleri yıllarca tartışılmıştır. Sistemler daima tartışılmalıdır!..
İstanbul seçimlerini ardından Büyükşehir Belediye Başkanları’nın yetkilerinin kısıtlanması hususuyla ilgili medyada haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile hızlı ve etkin karar almak mümkün olmuştur. Başkanlık sisteminin burası en önemli kısmıdır. Mahkemelerin müdahalesi de gündeme düşmüştür…
Yeni yönetim şeklimizin en baştan eleştirilen şekli tabii ki kuvvetle ayrılığı ve herkese lazım olduğu söylenen hukuk alanındadır. Son ABD başkanı seçildiğinde ilk kararnamesi “Müslüman ülke insanlarının ABD’ye sokulmaması” idi. Bir hâkime, sabahın erken saatindeki kararıyla söz konusu kararnamenin ABD milli menfaatleriyle uyuşmadığı iddiasıyla iptal edilmiş; Kardeş Ülke Azerbaycan Devlet Başkanı “eşini yardımcı ataması” tartışma konusu olmuştur…
Gazetecilerin, “yeni sistemde aynısı olur mu?” sorusuna Anayasa profu vekilce; “Önünde engel yok!.” cevabı verilmişti. Demek ki yetki devri konusu sistemi tartışmaya açıktır tutmaktadır. Yani sistem kuruluşu itibariyle demokratik tartışmaya açık doğmuştur!.. Tartışılacaktır!..